UNIMOG

KUNDOMRÅDEN

Unimog har serietillverkats sedan 1948 och 2008 var det över 370 000 levererade bilar till användare över hela världen. Här presenterar vi olika kunders användningsområden. Hela Unimogkonceptet bygger på att skapa effektiva och lönsamma lösningar för olika kunders arbetsuppgifter i alla tänkbara miljöer. Redskapstillverkare runt om i världen utvecklar och anpassar olika redskapskombinationer till Unimog.

Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/98/206298/swedmog.se/public_html/wp-content/themes/jupiter/shortcodes/mk_page_section.php on line 122

Räddningstjänst

Räddningstjänsterna runt om i Sverige har Unimog som skogsbrandbilar, kombinerade släck- och räddningsbilar och tvåvägsgående brandfordon. Unimog har ett stort användningsområde inom räddningstjänsten. Här nedan visar vi några olika lösningar byggda på Unimog.

Webspecial om fördelarna med Unimog vid skogsbrandsbekämpning

Till Sala Räddningstjänst sålde vi ett chassi, UHN 5000, med vinsch som sedan Sala Brand byggde på med skåp och en bakmonterad kran.

Till Aneby Räddningstjänst har vi sålt en Unimog UHN 5000 med dubbelhytt, EAS växlingsautomatik, vinsch fram och dysor. I skåpet har de elverk och belysningsmast på 5m, tank för cirka 2000 l vatten. I chassiet sitter en kraftuttagsdriven pump, W. Ruberg. Dysorna fram under stötfångaren manövereras inifrån hytten.

Till Falkenbergs Räddningstjänst har vi sålt en Unimog UHN 5000 med dubbelhytt, CTI däcktrycksreglering från förarplats, lastväxlare, vinsch fram och bak och dysor fram och mycket mer. På lastväxlarkroken monterar man en holk och i den en bom. I bommen kan man sedan kan hänga ett block, och med hjälp av den bakre vinschen så kan man lyfta 1000 kg vid djurräddning.

Till Stockholms Brandförsvar har vi sålt 3 st Unimog UHN 4000 med enkelhytt, CTI däcktryckreglering ifrån förarplats, EAS växlingsautomatik och lastväxlare.

Elkraftunderhåll/produktion

Underhåll och reparation av kraftnät har alltid varit en stark sida för Unimog. Med den extrema framkomligheten och utrustning med t.ex kran, arbetskorg, grävare och vinsch blir den ett oslagbart alternativ till andra fordon.

Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/98/206298/swedmog.se/public_html/wp-content/themes/jupiter/shortcodes/mk_page_section.php on line 122

Vägslåtter/
Vägunderhåll

Unimog är som redskapsbärare väl etablerad i hela Europa. Allt fler kommuner, vägverk och entreprenörer i Sverige har upptäckt möjligheten att använda Unimog som redskapsbärare. Med ett flertal olika redskapskombinationer blir den oslagbar när det gäller arbetseffektivitet, mångsidighet, lönsamhet och komfort.

Kranar/
grävaggregat

Kran är ett vanligt redskap på Unimog.
De flesta på marknaden representerade kranarna går att montera.

Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/98/206298/swedmog.se/public_html/wp-content/themes/jupiter/shortcodes/mk_page_section.php on line 122

Järnvägsunderhåll/Rangering

Vi genomförde en demo på några platser i Sverige i slutet av oktober. Vi var bland annat vid Säffle Bruk och drog ett antal vagnar med Gudrunvirke. På filmen kommer Unimogen med cirka 750 ton hängande efter sig i bra fart. Tack vare att man via Unimogen använder vagnarnas bromsar får man en säker transport.

Klicka på länken nedan för att se filmen.

Film med 2-vägsfordon ifrån Säffle bruk

En väl beprövad konstruktion. Unimog utrustad med rälshjul för körning på väg och räls. Flyttning av järnvägsvagnar upp till 1000 ton tillsammans. Unimog används till serviceunderhåll på räls. Med lastväxlarskåp erbjuds en mobil svetsverkstad med en komfortabel arbetsmiljö.

Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/98/206298/swedmog.se/public_html/wp-content/themes/jupiter/shortcodes/mk_page_section.php on line 122

Militärauppdrag

Svenska Försvarsmakten har idag flera Unimog i sin tjänst såväl i svenska förband som i utlandsstyrkan. Tack vare Unimogs flexibla lösningar och extrema framkomlighet löser den många annars omöjliga arbetsuppgifter.

 

Vinterutrustning

Vinterredskap är en stark sida för Unimog. Den kan bära de flesta på marknaden förekommande snöredskap. Den kraftiga hydrauliken ger stora möjligheter till olika redskapskombinationer.

Soputrustning

Unimog har flera alternativ för soputrustning. Såväl borstar för frontmontering som sugande soputrustningar monterade på snabbfästen istället för flak.

Lantbruk

När Unimog började tillverkas i början på 1950-talet var det för lantbrukets tjänst den konstruerades. Därför fick den kraftuttag, hydraularmar och hydraulik. Unimog kan även i dag utrustas med all hydraulik, kraftuttag, hydraularmar m.m. Det mekaniska kraftuttaget bak kan ge full effekt upp till 300 hk.

SKYLIFTAR

Liftar i olika utförande är ett utmärkt redskap. Isolerade liftar finns idag för montering på Unimog.
Kontakta oss

Tack för ditt meddelande till oss! Vi återkommer så snart vi har möjlighet.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search