Räddningstjänsterna runt om i Sverige har Unimog som skogsbrandbilar, kombinerade släck- och räddningsbilar och tvåvägsgående brandfordon. Unimog har ett stort användningsområde inom räddningstjänsten. Här nedan visar vi några olika lösningar byggda på Unimog.

Sala Räddningstjänst

Till Sala Räddningstjänst sålde vi ett chassi, UHN 5000, med vinsch som sedan Sala Brand byggde på med skåp och en bakmonterad kran.

Aneby Räddningstjänst

Till Aneby Räddningstjänst har vi sålt en Unimog UHN 5000 med dubbelhytt, EAS växlingsautomatik, vinsch fram och dysor.
I skåpet har de elverk och belysningsmast på 5m, tank för cirka 2000 l vatten. I chassiet sitter en kraftuttagsdriven pump, W. Ruberg.
Dysorna fram under stötfångaren manövereras inifrån hytten.

Falkenbergs Räddningstjänst

Till Falkenbergs Räddningstjänst har vi sålt en Unimog UHN 5000 med dubbelhytt, CTI däcktrycksreglering från förarplats, lastväxlare, vinsch fram och bak och dysor fram och mycket mer. På lastväxlarkroken monterar man en holk och i den en bom. I bommen kan man sedan kan hänga ett block, och med hjälp av den bakre vinschen så kan man lyfta 1000 kg vid djurräddning.

Stockholms Brandförsvar

Till Stockholms Brandförsvar har vi sålt 3 st Unimog UHN 4000 med enkelhytt, CTI däcktryckreglering ifrån förarplats, EAS växlingsautomatik och lastväxlare.

Eskilstuna Brand & Räddningstjänst

Till Eskilstuna Brand & Räddningstjänst har vi sålt en Unimog UGN400. Den är utrustad med bland annat EAS växlingsautomatik och CTI däcktrycksreglering från förarplats. Unimogs nya genreration UGN är ett utmärkt brandfordon med totalvikt upp till 16 ton och motoreffekter upp till 205 kW.

Kontakta oss

Tack för ditt meddelande till oss! Vi återkommer så snart vi har möjlighet.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/98/206298/swedmog.se/public_html/wp-content/themes/jupiter/footer.php on line 223